
Diş Kaplamaları Nedir?
Diş kaplamaları lekeli, renksiz, yontulmuş, çatlamış veya kırılmış dişleri kaplamak için kullanılır. Dişler arasındaki eşit olmayan boşlukları kapatmak için de kullanılabilirler.
Süper ince seramik veya kompozit reçineden yapılmış diş kaplamaları, hasarlı dişleri mükemmel bir şekilde yeniden şekillendirmek ve daha parlak ve daha beyaz bir gülümseme için renk ve şekillerini değiştirmek için ayrı ayrı uygulanabilir ve özel olarak takılabilir.
Kronlar gibi, diş kaplamaları da dişlerinizin rengini, şeklini veya açısını ve dişlerinizin arasındaki mesafeyi değiştirerek gülümsemenizin görünümünü iyileştirmek için kullanılabilir.

Ne Tür Diş Kaplamaları Vardır?
Diş kaplamalarının oluşturulmasında kullanılan iki malzeme seramik ve kompozit reçinedir. Her iki tip de bir diş teknisyeni tarafından laboratuarda üretilebilir ve kalıcı bir bağ oluşturmak için kompozit reçine yardımıyla dişlere uygulanabilir.
Kaplamalar kompozit reçineden yapıldığında veya ofis en son CAD/CAM teknolojisiyle donatıldığında diş hekiminiz ofiste diş kaplamaları üretebilir.
Kullanılan malzemeye bağlı olarak, değişen mukavemet ve dayanıklılık vardır. Doğal dişleriniz gibi bakımlarının da yapılması gerekir.

Diş Kaplamaları İçin Prosedür Nedir?
Diş kaplamaları oluşturma ve uygulama prosedürü genellikle en az iki diş ziyareti alır. Diş hekimi diş kaplamasını doğrudan ağzınızda yapıyorsa, ofiste iki ziyaret gerekir. Diş kaplaması bir diş laboratuarında üretiliyorsa, iki ila üç randevu alır.
Diş hekimi, doğal dişinizin yüzeyinden (bu nedenle yeterli mineye sahip olmak gereklidir) küçük bir miktarı diş kaplamasının eklenmesine izin verecek şekilde çıkardıktan sonra, dişinizden bir kalıp/ölçü/tarama alınacaktır.
Diş kaplaması, laboratuvarda veya diş hekimi tarafından dişe uyacak şekilde yapıldıktan sonra dişe reçineli çimento ile kalıcı olarak yapıştırılır.
Lokal anestezi gereklidir.
Diş Kaplamaları İçin Kimler İyi Bir Adaydır?
Sağlıklı dişleri, yeterli doğal minesi olan ve diş eti hastalığı olmayan hastalar
Bruksizm veya diş gıcırdatma sorunu olmayan kişiler
Hizalanmış bir ısırması olan hastalar
Dişleriniz aşırı derecede renksiz, çarpık veya hasarlıysa, kron veya diş teli gibi diğer kozmetik diş hekimliği seçeneklerinin değerlendirilmesi gerekebilir.
Diş Kaplamalarınızı Nasıl Temizlemelisiniz?
Diş kaplamalarınızın bakımını diğer doğal dişlerinize yaptığınız gibi yapabilirsiniz: Her yemekten sonra ve yatmadan önce diş ipi kullanarak ve düzenli olarak fırçalayarak. Diş hekiminiz ve hijyenistiniz, rutin diş bakımı ziyaretlerinizde bunları inceleyecektir.
Diş Kaplamaları Ne Kadar Sürer?
Diş kaplamaları sonsuza kadar sürmez ve genellikle bir noktada değiştirilmesi gerekir. Onlara iyi bakarsanız ve iyi bir ağız hijyeni rutini uygularsanız, diş kaplamaları genellikle 10-15 yıl sürer.
Sizi Arayalım
Formu doldurun hangi diş tedavisiyle ilgili bilgi almak isterseniz, sizleri arayak bilgilendirme yapalım.
- Mail Adresimiz info@veradenhospital.com
- Hemen Ara 0212 628 44 88